Turizam

WBA: Porto Montenegro najbolji investicioni projekat

2812portoM
P
orto Montenegro proglašen je sinoć za Najbolji investicioni projekat u okviru tradicionalne godišnje dodjele nagrada u turizmu Wild Beauty Award 2013, priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude.

WBA: Porto Montenegro najbolji investicioni projekat
Portal AnalitikaIzvor

 

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.

Nakon dodjele ovog prestižnog nacionalnog priznanja, Savo Đurović, direktor pravne službe kompanije Adriatic Marinas koja rukovodi projektom Porto Montenegro, kazao je medijima je, i pored ekonomske krize i izazova, 2013.godina bila uspješna, jer je projekat nastavio da daje podršku u pozicioniranju Crne Gore kao elitne turističke-jahting destinacije na svjetskoj nautičkoj mapi, te da se završekom Regent hotela i proširenjem marine u 2014.godini u projekat ulaže dodatnih više od 70 miliona eura. On je naglasio da je do sada u projekat uloženo vise od 180 miliona eura, a da u naselju i marini Porto Montenegro direktno i indirektno radi više od 700 ljudi različitih profila.

Dodjelu ovog priznanja ustanovio je Savjet za turizam Vlade Crne Gore, 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premise kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Svečanosti u hotelu Splendid Conference&Spa Resort u Bečićima, prisustvovale su brojne zvanice iz političkog, kulturnog, privrednog, turističkog i javnog života Crne Gore.

 

Portal Analitika