Abiznis

VILSON: Dostavićemo ponudu za Institut i Brodogradilište

2008vilson
A
zerbejdžanska kompanija Azmont Investments koja gradi rizort u Kumboru kod Herceg Novog, sa inostranim partnerima će dostaviti ponudu za kupovinu Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu i Brodogradilišta u Bijeloj, najavio je u intervjuu Vijestima direktor Azmonta Džejms Vilson.

VILSON: Dostavićemo ponudu za Institut i Brodogradilište
Portal AnalitikaIzvor

On je izjavio i da traže pogodan ski centar koji bi preuzeli i modernizovali.

Vilson sada nije mogao da saopšti koje komapnije će im se pridružiti u tim tenderima koje je Vlada najavila za početak iduće godine.

Prema ugovoru Azmont iza kojeg stoji naftna kompanija Azerbejdžana SOCAR, gradi stambeno-turistički kompleks na obali mora.

Vilson očekuje da će Vlada do kraja januara završiti procedure za sve potrebne dozvole kako bi počela sveobuhvatna gradnja.

- U januaru ćemo raspisati značajne tendere, uključujući i onaj za obezbjeđenje betona, pa ćemo minimalizovati broj kamiona na putu. Planiramo da na licu mjesta proizvodimo količinu cementa ekvivalentnu količini 15.000 mješalica - precizirao je Vilson.

On je naveo da će „tokom naredne tri godine raditi 24 sata tokom svih sedam dana u nedjelji, 365 dana u godini, kako bi izgradili najodrživiji rizort u Evropi, koji će graditi Crnogorci i kojim će upravljati Crnogorci“.

 

Portal Analitika