Politika

Pokrenuta dva postupka za aferu „Snimak“: Cetinjsko tužilaštvo ispituje Jovana Martinovića

2812okmartin
T
užilaštvo na Cetinju saopštilo je da vodi dva postupka pod radnim imenom „Snimak“, a da je u jednom podnijeta krivična prijava protiv lica J.M. zbog sumnje da je u pitanju povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, piše Dan.

Pokrenuta dva postupka za aferu „Snimak“: Cetinjsko tužilaštvo ispituje Jovana Martinovića
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, prema pisanju ovog lista, državno tužilaštvo provjerava zakonitost zapošljavanja 478 visokoškolaca putem projekta „Radna praksa za visokoškolce“, koji je pokrenuo Zavod za zapošljavanje.

Osnovni državni tužilac na Cetinju Luka Martinović rekao je juče Danu da se u oba predmeta još nije iskristalisalo ko bi mogla biti odgovorna lica.

- Imamo u radu dva krivična predmeta - jedan je vezan za nedoknadu šteta od elementarnih nepogoda, a drugi za dodjelu stipendija i socijalne pomoći. Predmeti su u fazi izviđaja i, jasno, nijesu se još iskristalisala odgovorna lica, odnosno, preciznije, lica koja bi mogla biti odgovorna - izjavio je Martinović.

U jednom krivičnom predmetu, kako je pojasnio, podnijeta je krivična prijava protiv J.M.

- Mogu samo da navedem inicijale. Oba predmeta su, dakle, u fazi izviđaja. Dio izviđajnih radnji je već sproveden, a glavni dio tek predstoji da se sprovede i to je sve što mogu da saopštim u ovom trenutku - rekao je Martinović.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, u pitanju je krivična prijava podnijeta protiv Jovana Martinovića funkcionera DPS-a i doskorašnjeg poslanika. Martinović je ranije saslušan i na skupštinskom anketnom odboru koji je ispitivao aferu „Snimak“.

 

Portal Analitika