Društvo

Konjević: Napad na Vijesti je atak na demokratske procese

rasko
K
roz sinoćnju posjetu redakciji “Vijesti”, iskazali smo jasan stav da će svi kapaciteti Sektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorici biti usmjereni na dvije istrage koje su nam otvorene i koje držimo u istoj ravni jer na specifičan način šalju poruku, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Konjević: Napad na Vijesti je atak na demokratske procese
Portal AnalitikaIzvor

Nakon napada na načelnika CB u Baru, kako je dodao, rekli smo da je to napad na svakog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, na instiucije, a samim tim i na državu Crnu Goru.

-Sa druge strane, u istoj ravni ćemo držati i ovu istragu koju imamo povodom bombaškog napada na imovinu i zaposlene u dnevnom listu “Vijesti”, na glavnog i odgovornog urednika koji je bio u prostoriji ispod koje je bačena eksplozivna naprava. To je atak na slobodne medije, a samim tim je i atak na demokratske procese u Crnoj Gori. A kada se ti procesi ugrožavaju, onda je to definitivno i atak na državu, naveo je Konjević.

Rješavanje ovog napada je, kako je naveo, "obaveza Uprave policije, Sektora kriminalističke policije i CB Podgorica".

-Molim sve za pristojno razumijevanje, za jedan pristojan vremenski okvir u kojem Sektor kriminalističke policije i CB Podgorica sa kapacitetima kojima raspolažu mogu na efikasan i primjeren način, u primjerenom vremenu, da pronađu počinioce. Ukoliko ne bude adekvatnih rezultata, mora biti adekvatne odgovornosti. Moramo podvući liniju i ovakve stvari zaustaviti, otkriti i kazniti počinioce. To je moje očekivanje, ako toga ne bude u pristojnom vremenskom intervalu, onda moramo povlačiti odgovornost. Ovdje mislim na profesionalnu odgovornost. Politika ne treba da istražuje ko je bacio eksplozivnu napravu jer u ovoj državi postoje institucije koje se bave tim poslom i one nezavisno od politike to treba da utvrde. Oni koji to ne mogu, moraju prepustiti mjesto nekome ko misli da to može, zaključio je Konjević.

 

Portal Analitika