Abiznis

Prva banka: Krgović angažovan na blaćenju Prve banke od 2008.godine

prva
P
rva banka demantovala je navode bivšeg guvernera Ljubiše Krgovića da je premijer Milo Đukanović tražio da dozvoli korišćenje obavezne rezerve Centralne banke, Prvoj banci u vezi sa aranžmanom u Željezari. Iz te finansijske institucije je kazano da je bivši guverner " plaćenik angažovan na blaćenju Prve banke od 2008. godine".

Prva banka: Krgović angažovan na blaćenju Prve banke od 2008.godine
Portal AnalitikaIzvor

- Kao kompanija koja je odgovorna, u prvom redu prema svojoj istoriji, zatim klijentima, zaposlenima i javnosti, dužni smo da se osvrnemo na poslednje istupanje Ljubiše Krgovića, nekadašnjeg predsjednika Savjeta Centralne banke Crne Gore, današnjeg člana rukovodstava nekoliko političkih partija i člana Odbora direktora Komercijalne banke Beograd. Prva banka Crne Gore potvrđuje: "KRIVI SMO": Jer NIJESMO svakog mjeseca plaćali Ljubišu Krgovića, kao Crnogorska komercijalna banka; nijesmo plaćali njegovu suprugu svakog mjeseca; nijesmo plaćali njegovog brata svakog mjeseca; jer nijesmo krili njegove nazakonite, tajne bankarske račune; jer nijesmo reagovali na dosadašnje laži i podmetanja Ljubiše Krgovića, na štetu Prve banke, a za račun njegovih finansijera i poslodavaca. Uskoro ćemo objaviti dokumentaciju o Krgovićevom kriminalnom poslovanju u Beogradu, kao i o pedesetomilionskoj šteti koju je nanio Prekookeanskoj plovidbi iz Bara, kaže se u opširnom saopštenju Prve banke

Kako se navodi u saopštenju Prve banke, "Krgović je plaćenik angažovan na blaćenju Prve banke od 2008. godine, pa do današnjih dana"

- Krgović izmišlja i podmeće; on je ambiciozna neznalica, vječiti plaćenik istih poslodavaca, prenosi priču na politički teren tragikomično tražeći sebe u sutonu šeste decenije života, piše u saopštenju.

Ističe se da Krgović  traži alibi za svoje brojne nezakonite postupke koji ga sudbinski prate, pokušavajući da sebe predstavi žrtvom.

- Bivši guverner je u velikom problemu i njemu je potrebna pomoć. Ako je u vinu istina, a sigurno jeste, neka svoje grijehe u vinu okajava. Mi ćemo se iskreno moliti dragom Bogu da mu pomogne. Prva banka nastavlja svojim putem koji traje već 112 godina, preživjela balkanske ratove i dva svjetska rata, tražeći uvijek bolje za svoje klijente, zaposlene i ukupno crnogorsko društvo. Štetu od problema u kojima je bila Prva banka, a koji su naduvavani prvenstveno od Krgovića, imali smo samo mi, zaposleni i akcionari. Ni jedan cent nije bio na štetu poreskih obveznika, odnosno građana i države Crne Gore. A korist, kada je ima, dijelili smo i dijelićemo je sa građanima Crne Gore, o čemu svjedoče i naše humanitarne aktivnosti poslednjih dana, zaključuje se u saopštenju Prve banke dostavljenom Portalu Analitika.

 

Portal Analitika