Region

MESIĆ: Hrvatska je zatrovana nacionalizmom

mesic
B
ivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić upozorio je da to što je Hrvatska postala članica EU i NATO nije donijelo ništa vrijedno spomena, da su današnje generacije u Hrvatskoj zatrovane nacionalizmom i da je država na ivici socijalnih nemira.

MESIĆ: Hrvatska je zatrovana nacionalizmom
Portal AnalitikaIzvor

„Vlast i nevladin sektor s golemim zakašnjenjem, nejedinstveno i bez dovoljno odlučnosti reaguju na sve agresivnije nastupanje desnih, klero-nacionalističkih snaga na unutrašnjo-političkoj sceni“ – naveo je Mesić u autorskom tekstu objavljenom na hrvatskom Tačno.net.

Mesić kritikuje crkvu zbog njenog neskrivenog direktnog miješanja u politiku, a kao primjer navodi nedavno održani referendum o braku i podršku koju je crkva dala “Stožeru za odbranu hrvatskog Vukovara” za koji kaže da iako je “nelegalno i neligitimno” tijelo, niko se ne usuđuje da ga zabrani.

Mesić upozorava da su obrazovni sistem i mediji, uz, kako kaže, časne izuzetke, odigrali u tome kobnu ulogu i “mi smo danas suočeni s generacijama koje su odrasle zatrovane virusom nacionalizma, u nepoznavanju osnovnih istorijskih činjenica, nesposobne da shvate da budućnost nije i ne može biti u getima, nego samo u zajedničkom životu”. (B92)

 

Portal Analitika