Društvo

Sindikat medija: Državni vrh da prestane sa davanjem licemjernih izjava

sindikatSindikat medija poziva državni vrh da konačno prestane sa davanjem licemjernih izjava o "oštroj osudi" napada na novinare i crnogorske medijske kuće.

Sindikat medija: Državni vrh da prestane sa davanjem licemjernih izjava
Portal AnalitikaIzvor

- Da posljednju deceniju nadležni nijesu "oštro osuđivali" ubistvo Duška Jovanovića, napad na direktora "Vijesti" Željka Ivanovića, brutalne napade na novinare Tufika Softića, Mladena Stojovića ... već da su makar u jednom od tih slučajeva dozvolili da se otkriju nalogodavci i izvršioci, sada ne bi osuđivali još jedan u nizu napada na "Vijesti", saopšteno je iz Sindikata medija.

Bacanje eksplozivne naprave na redakciju dnevnika "Vijesti", kako se dodaje, "očekivano je obzirom na činjenicu da država godinama toleriše neviđeno nasilje nad novinarima".

- Koliko jovanovića treba da se ponovi da bi policija i tužilaštvo konačno počeli da rade svoj posao? Atakovanje na živote medijskih radnika na dan kada je osnovana Komisija koja bi trebalo da utvrdi propuste policije, tužilaštva i sudstva upravo u takvim slučajevima, u svakoj demokratskoj državi bilo bi ozbiljno upozorenje da novinari više nijesu bezbjedni na svom radnom mjestu. Sindikat medija će insistirati na utvrđivanju zakonske norme kojom će se napad na novinare kažnajvati na način na koji se to radi kada su u pitanju službena lica, navodi se u saoštenju Sindikata medija, koje je potpisala članica Glavnog odbora i Komisije za kontrolu slučajeva napada na novinare, Mila Radulović.

 

Portal Analitika