Društvo

AKEM: Oštro osuđujemo napad na „Vijesti“

2712slavko
A
socijacija komercijalnih medija Crne Gore najoštrije osuđuje sinoćnji napad na prostorije Nezavisnog dnevnika “Vijesti”, kazao je predsjednik AKEM-a, Slavko Mandić.

AKEM: Oštro osuđujemo napad na „Vijesti“
Portal AnalitikaIzvor

AKEM poziva državne organe da bez odlaganja učine sve u rasvjetljavanju ovog zločina koji je, kako ističe, za cilj imao zastrašivanje medija i novinara, a samim tim i sramno i kukavičko atakovanje na njihovu slobodu.

- Napad na Vijesti jeste vid terorističkog akta čiji akteri nastoje da pošalju poruku nezavisnim medijima i novinarima da su spremni na sve kako bi zaustavili demokratske procese naše države prepoznatljive u Evropskoj Uniji koja Crnu Goru ohrabruje na njenom putu Evropskih i Evroatlanskih integracija.

Zbog toga je posebno važno da se počinioci i njihovi nalogodavci otkriju u najkraćem mogućem roku i primjereno kazne, ističe Mandić.

Napad na Vijesti doživlja kao teroristički akt koji je u isto vrijeme, kaže Mandić, napad na slobodno novinarstvo.

- AKEM vjeruje da će se u osvjetljavanju ovog mučkog čina pod hitno angaživati i novoformirana Komisija za praćenje slučajeva nasilja nad novinarima uz dužnu pažnju svih medija koji djeluju na prostorima naše države, kako se ne bi dogodilo da i ovaj sramni slučaj ostane nerasvijetljen, zaključuje se u saopštenju.

foto: skalaradio.com

Portal Analitika