Region

Đilas: DS neće sa SNS dok god ja vodim stranku

2712dragandjilasok
P
redsjednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da, dok god je na toj funkciji, demokrate neće ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Đilas: DS neće sa SNS dok god ja vodim stranku
Portal AnalitikaIzvor

„Dok sam ja predsjednik sa takvima DS neće biti u vlasti. Imaćemo Glavni odbor 18. januara, ako većina smatra da treba da budemo privezak Aleksandra Vučića da bismo smjestili svoje ljude neka smjene Dragana Đilasa”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

On je istakao da ne želi da stoji u redu pred liderom SNS Aleksandrom Vučićem, kao što radi većina partija i sa tom politikom će, kako je rekao, izaći pred Glavni odbor.

„Živimo u zemlji koja je u vanrednom stanju i ako se oni na vlasti ne trgnu, prije svega u svojoj komunikaciji sa političkim protivnicima, ova zemlja u sljedećoj godini neće imati budućnost”, ocijenio je Đilas.

Na pitanje novinara da li očekuje pokušaj povratka počasnog predsjednika stranke Borisa Tadića na njeno čelo, Đilas je ponovio da takva pitanja treba postavljati Tadiću, a da on lično pred Glavni odbor izlazi sa jasnom politikom i bez lobiranja i pritisaka na one koji će se izjašnjavati.

(foto: novosti.rs)

Portal Analitika