Društvo

MSS: Prijetnja novinarskoj slobodi, prijetnja je svim ostalim slobodama

backo

M
edijski Savjet za samoregulaciju najoštrije je osudio sinoćnji napad na redakciju Vijesti i apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova da hitno pronađe njegove počinioce.

MSS: Prijetnja novinarskoj slobodi, prijetnja je svim ostalim slobodama
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju koje je potpisao izvršni sekretar MSS-a, Ranko Vujović, kaže se  da je ovakva vrsta ugrožavanja života i imovine poslenika javne riječi nedopustiva u jednom demokratskom društvu.

„MSS apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova da hitno pronađe počinioce napada na zgradu dnevnog lista Vijesti, koji se desio prošle noći u Podgorici.

Ovakva vrsta ugrožavanja života i imovine poslenika javne riječi nedopustiva je u jednom demokratskom društvu. Sve dok ne budu potpuno bezbjedni i zaštićeni životi novinara, Crna Gora neće moći nastaviti reforme ka istinski slobodnom društvu. Svako ugrožavanje slobode izražavanja, a ovo je jedno od drastičnijih, prijetnja je daljnjem razvoju svih ostalih sloboda.

Zbog svega navedenog Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje napad koji se desio prošle noći“, navodi se saopštenju MSS-a.

 

Portal Analitika