Društvo

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na „Vijesti“

stpjanov

S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica, uz podršku Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju aktiviranja eksplozivne naprave na štetu ND Vijesti, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na „Vijesti“
Portal AnalitikaIzvor

Za sada nepoznato lice je sinoć, 26. decembra 2013. godine, oko 23,45 časova, aktiviralo eksplozivnu napravu sa spoljašnje strane objekta redakcije ND Vijesti. Od dejstva eksplozije pričinjena je materijalna šteta na tom objektu.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio zamjenik Osnovnog držanog tužioca u Podgorici, uz prisusutvo vještaka za požare, eksplozije i havarije.

- Uviđajem je konstatovano da je više stakala na prostorijama redakcije polomljeno i oštećeno. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi, koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Takođe su izuzeti i video zapisi sa nadzornih kamera - saopšteno je iz UP.

Sinoć je blokirano uže i šire područje lica mjesta u cilju pronalaska počinioca, a preduzete su i druge aktivnosti na terenu. Uzete su izjave na zapisnik od zaposlenih u ND Vijesti, a prikupljalju se i druga potrebna obavještenja.

Policijski službenici sve aktivnosti na ovom predmetu preduzimaju u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, koji će izvršiti kvalifikaciju krivičnog djela nakon pribavljanja dodatnih informacija, kaže se na kraju saopštenja.

Stojanović: Rasvjetljavanje napada na Vijesti prioritet

Sektoru kriminalističke policije i Centru bezbjednosti Podgorica jedan od najvažnijih prioriteta biće rasvjetljavanje slučaja ko je bacio eksplozivnu napravu na redakciju Vijesti, poručio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Nepoznata osoba je u četvrtak oko 23 sata i 45 minuta aktivirala eksplozivnu napravu sa spoljašnje strane objekta redakcije Vijesti.

"Policijski službenici će, u saradnji sa Tužilaštvom, preduzeti sve zakonom propisane aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi počinilac bio identifikovan i procesuiran", poručio je Stojanović.

On je rekao da je podmetanje eksplozivne naprave na štetu Vijesti kriminali čin koji najoštrije osuđuje.

"Napad na redakciju Vijesti je i napad na pravo slobodnog mišljenja i izražavanja, što predstavlja jedno od osnovnih prava demokratskog društva", rekao je Stojanović.

Portal Analitika