Politika

KNEŽEVIĆ: Predlog zakona o isticanju nacionalnih simbola dominantno usmjeren protiv trobojke

okmilan
P
oslanik Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je u izjavi za Portal Analitika kao diskriminatorski Predlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, kojim su, za njegovo nepoštovanje predviđene kazne od dvije do 20 hiljada eura koji je juče usvojila Vlada.

KNEŽEVIĆ: Predlog zakona o isticanju nacionalnih simbola dominantno usmjeren protiv trobojke
Portal AnalitikaIzvor

- Diskriminatorski predlog zakona o upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola predstavlja još jedan pokušaj režima da nacionalno prevaspita građane koji ne dijele njihovu viziju privatne države Crne Gore, kazao je Knežević.

On je dodao da osnovano sumnja da je ovaj predlog zakona usmjeren dominantno protiv Srba koje kao državotvorni narod u Crnoj Gori pokušavaju zatvoriti u nacionalne torove režimskih podjela.

- Umjesto da režim inicira izmjene i dopune zakona o nacionalnim simbola kojima bi pored državne zakonski bila normirana i narodna zastava, trobojka sa dvoglavim orlom koja je bila državna za vrijeme kraljevine Crne Gore - on se odlučio za kažnjavanje sopstvenih građana i u to u trenucima njihovih porodičnih svečanosti i slavlja.

Knežević je upozorio da će ako zakon bude usvojen komunalni policajci obilaziti svadbe, rođendane, spotske događaje i gdje god budu vidjeli trobojku pisati kazne i prekidati muziku.

- Ovaj zakon je očigledno posljedica činjenice da će veliki broj crnogorskih građana prilikom svojih porodičnih svečanosti odlučuje za trobojke. Ova, po njih poražavajuća istina govori o tome da režim nije spreman za državni konsenzus koji bi trebalo da ujedini crnogorsko društvo.

Zato, saopštavam svoj lični stav da neću podržati ovakav predlog zakona koji dodatno dijeli Crnu Goru i istovremeno obaviještavam premijera da će na mojim porodičnim svečanostima uviek biti istaknuta trobojka a pošto on ima odgovarjuću visinu neka dođe i pokuša da je skine, zaključio je Knežević.

Foto:pobjeda.me

 

Portal Analitika