Društvo

IVANOVIĆ: Nezapamćen teroristički atak na Vijesti

2712Ivanovic
E
ksploziv koji je bačen na redakciju lista Vijesti nezapamćen je i nezabilježen teroristički atak i pokušaj ubistva glavnog i odgovornog urednika tog medija Mihaila Jovovića, kazao je direktor Vijesti Željko Ivanović u reagovanju Vijestima.

IVANOVIĆ: Nezapamćen teroristički atak na Vijesti
Portal AnalitikaIzvor

Na zgradu u kojoj se nalazi redakcija lista Vijesti, sinoć je oko 23 sata i 30 minuta bačen eksploziv.

Ivanović je rekao da je “neko” dobro znao raspored kancelarija u zgradi, navodeći da je mirno, kako se vidi na kamerama, prišao i postavio eksploziv “baš ispod prozora glavnog urednika”.

“Pukom srećom on je ostao nepovrijeđen. Ko god da je naručio i izvršio ovaj novi zločin, odgovornost za njega snosi premijer i koaliciona Vlada. Ovo je prosto očekivani epilog višegodišnje kampanje premijera i njegove Vlade, partije i mafije protiv nezavisnih medija, prije svega Vijesti”, rekao je Ivanović u reagovanju Vijestima.

Prema njegovim riječima, napad je pravi pokazatelj evropskih vrijednosti i euroatlanskih integracija ove Vlade i najbolji način da se otvore poglavlja 23 i 24.

“Očekujemo da će Evropska komisja preduzeti, napokon, adekvatne korake na zaštiti prava na slobodu izražavanja u Crnoj Gori, jer je to jedan od temelja evropske civilizacije”, kazao je Ivanović.

Jovović je kazao da je radio na računaru u trenutku kada se desila eksplozija.

“Istog trenutka stakla su uletjela u kancelariju, jedan prozor se otvorio, a dim baruta je ispunio prostoriju. Kasnije sam vidio da se proširio na čitavu redakciju. Sreća je da se na prozorima svih kancelarija nalaze venecijaneri, koji su spriječili da nas krhotine povrijede”, rekao je Jovović.

Izvor: Vijesti; foto: balkaninsight.com

Portal Analitika