Abiznis

Spremni ski-centri

2712kolasin
T
okom zimske sezone u funkciji će biti ski-centri Vučje, Kolašin 1450, Savin kuk, skijalište Javorovača. U toku su aktivnosti za stavljanje u funkciju i skijališta Lokve. Za početnike i mlađu populaciju pripremljena su skijališta na Lovćenu i Veruši, navodi se u Akcionom planu za pripremuturističke sezone, koji je Vlada juče usvojila, piše Pobjeda.

Spremni ski-centri
Portal AnalitikaIzvor

„Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa opštinama Mojkovac i Bijelo Polje obezbijedilo je novac za nabavku dva dječija ski-lifta, koja će biti instalirana u ove dvije opštine naredne nedjelje“, navedeno je u Akcionom planu.

U pripremu turističke sezone su se uključili svi – od Ministarstva turizma, turističkih organizacija, lokalnih samouprava, Elektroprivrede, prevoznici, Direkcija za saobraćaj…

„Direkcija za saobraćaj je sa „Crnagoraputom“ – Podgorica 2010. potpisala četvorogodišnji ugovor za održavanje putne infrastrukture tako da će se obezbijediti da saobraćaj u zimskim uslovima bude prohodan na državnim putevima i na prilaznim putevima do zimskih turističkih centara“, objasnili su u Akcionom planu.

Kako se navodi EPCG je preduzela aktivnosti na primarnoj i sekundarnoj distributivnoj mreži. Remontovani su svi objekti primarne mreže 35kW na području Crne Gore.

„I pored urađenog posla, ukupan distributivni sistem, posebno nadzemni vodovi su u dosta lošem stanju i to zahtijeva znatna investiciona ulaganja“, objašnjeno je u informaciji piše Pobjeda.

Izvor: Pobjeda; foto: Facebook.com

Portal Analitika