Društvo

Monteput: Nurković umjesto Vujovića

26vl
V
lada je na današnjoj sjednici odlučila da razriješi dužnosti izvršnog direktora Monteputa, Gorana Vujovića i umjesto njega imenuje Osmana Nurkovića.

Monteput: Nurković umjesto Vujovića
Portal AnalitikaIzvor

U rješenju Vlade navodi se da je ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović predložio Vladi da razriješi Vujovića dužnosti izvršnog direktora Monte puta.

»Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je i prihvatila predlog ministra saobraćaja i pomorstva i podnijela Vladi predlog da Gorana Vujovića razriješi dužnosti izvršnog direktora Monteputa«, navedeno je u rješenju.

Vlada je usvojila i odluku o raspodjeli dobiti Monteputa za prošlu godinu.

Preduzeće je zaduženo da 70 odsto neto dobiti u iznosu od 735,72 hiljade EUR prenese na glavni račun državnog trezora.

Zaključcima Vlade je i preduzeće Aerodromi Crne Gore zaduženo da 70 odsto neto dobiti prebaci u budžet države.

Iz Vlade podsjećaju da je Upravni odbor Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore na redovnoj sjednici održanoj 25. novembra, donio Odluku o prenosu dijela neraspoređene dobiti, u iznosu od oko 1,06 miliona EUR u budžet Crne Gore.

U bilansu uspjeha Aerodroma za prošlu godinu evidentirano je pozitivno poslovanje sa ostvarenom neto dobiti od 1,5 miliona EUR.

Budući da je zaključcima Vlade i aerodromsko preduzeće zaduženo da 70 odsto neto dobiti prebaci u budžet države, iznos koji treba biti prenešen na glavni račun državnog trezora je 1,06 miliona EUR.

»Ostatak dobiti od 30 odsto biće usmjeren na operativne troškove, javne nabavke i bonuse, u skladu sa odgovarajućim odlukama organa upravljanja aerodromskog preduzeća«, navedeno je u Informaciji o raspodjeli dobiti Aerodroma, koju je razmatrala Vlada.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika