Društvo

Popović ponovo na čelu Skupštine SSCG-a

26pop
S
kupština Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) danas je za svog predsjednika izabrala Danila Popovića, koji je tu funkciju obavljao i do sada.

Popović ponovo na čelu Skupštine SSCG-a
Portal AnalitikaIzvor

Iz SSCG-a su saopštili da je Popović na konstitutivnoj sjednici Skupštine te radničke asocijacije dobio 43 glasa, dok je Ljiljana Krivokapić, kao protivkandidat, dobila 28 glasova. Glasao je ukupno 71 član Skupštine.

Od kandidature za predsjednika Skupštine odustali su Branko Vujisić i Goran Dragović.

Popović je naveo da su dvije glavne obaveze koje predstoje u narednom periodu izrada novog Statuta i izbor novih organa SSCG.

«Saglasni smo da se u SSCG moraju sprovesti reforme, čiji će najveći teret podnijeti generalni sekretar. Skupština SSCG i ja, kao njen novi predsjednik, ćemo mu u tome dati punu podršku», kazao je Popović.

Skupština je donijela i odluku kojom se generalni sekretar SSCG, Marko Nikčević, ovlašćuje da preduzme sve neophodne mjere finansijske i svake druge konsolidacije i saniranja stanja u toj radničkoj organizaciji.

U predstojećem periodu, kako je saopšteno, neophodno je nastaviti sa korjenitim promjenama na unutrašnjem i spoljašnjem planu.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika