Društvo

Bigović iz bolnice vraćen u Spuž

1110ljubobigovic
B
aranin Ljubo Bigović (37) koji je zajedno sa Budvaninom Sašom Boretom (42) osuđen za organizaciju zločina i ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića u avgustu 2005. godine, juče je, kako saznaje Portal Analitika, pušten iz Kliničkog centra Crne Gore gdje je bio na liječenju još od kraja novembra zbog teških zdravstvenih problema.

Bigović iz bolnice vraćen u Spuž
Portal AnalitikaIzvor

On je vraćen u zatvor u Spužu gdje će nastaviti sa terapijom. Bigović već duže vrijeme ima hroničnih problema sa stomakom.

Za ubistvo policijskog funkcionera osim Borete i Bigovića osuđeni su i Beranac Milan Čila Šćekić (37) koji se tereti da je ispalio smrtonosne hice i Podgoričanin Ljubo Vujadinović(39), koji mu je pomagao u zločinu. Sva četvorica su dobili maksimalne zatvorske kazne od po 30 godina.

U ovom predmetu sudilo se i Baraninu Alanu Kožaru, zbog “bombaških napada” na gradilište hotela “Splendid” u Bečićima, u ljeto 2005, koji su prethodili ubistvu Šćekića. On je osuđen na šest godina i 10 mjeseci i na slobodi je nakon što je “odslužio” kaznu.

Apelacioni sud potvrdio je ovu presudu, koja je treća od početka suđenja, ali je predmet po žalbama advokata odbrane završio na Vrhovnom sudu gdje je na ročištu 18. novembra konstatovano da je Viši sud u Podgorici ponovo napravio grubu tehničku grešku. Oni su zaboravili da odluku Apelacinog suda dostave jednom od branilaca osuđenog Kožara. Nakon što je i Tapušković naknadno dobio presudu Apelacionog suda i uložio žalbu Vrhovni sud će ponovo zakazati sjednicu.

Prema saznanjima Portala Analitika sjednica će biti održana početkom februara.

Vrhovni sud može da potvrdi odluku nižih sudskih instanci, da preinači presudu ili da je ukine i predmet ponovo vrati u sudnicu Višeg suda.

 

Portal Analitika