Društvo

PEJOVIĆ: „Montenegro erlajns“ ima perspektivu

2609Daliborka-Pejovic
P
redsjednica Borda direktora „Montenegro erlajnsa“ Daliborka Pejović ocijenila je, u izjavi za Vijesti, da nacionalna aviokompanija ima perspektive bez obzira što je ustanovljen dug od 68 miliona eura.

PEJOVIĆ: „Montenegro erlajns“ ima perspektivu
Portal AnalitikaIzvor

- Naša finansijska služba je napravila presjek stanja finansijskih obaveza i ustanovila dug od 68 miliona eura. Ipak, odgovorno tvrdimo da „Montenegro erlajns“, ima perspektivu na osnovu pokazatelja iz druge polovine ove godine. Imamo relativno stabilnu situaciju i smanjenje tekuće nelikvidnosti sa skoro 11 miliona na oko 1,4 miliona. Smatramo da je to ogroman uspjeh za kompaniju i tim tempom ćemo i nastaviti – rekla je Pejović za Vijesti.

Ona je kazala da očekuje da će nova uprava koja kompaniju vodi od ljeta „komercijalni dio poslova raditi bolje nego što je to do sada bio slučaj“.

- Prevedeno, borićemo se za nova tržišta – rekla je Pejović.

Na pitanje da li će dosadašnje poslovanje „Montenegro erlajnsa“ s obzirom na enormna zaduženja biti predmet dodatnih analiza  i dali su papiri o trošenju novca poslati tužilaštvu, Pejović je rekla da ona to ne namjerava da radi.

- To nije naša obaveza. To će raditi nadležni državni organi u postupcima, ukoliko budu zainteresovani da rade kontrole – rekla je Pejović.

Povodom ostavke izvršnog direktora kompanije Vojina Vlahovića, ona je kazala da je to lični čin.

- Za mene je legitimno i korektno da čovjek, bilo što se suoči sa bilo kakvim problemima, ima već neki svoj odnos prema tome. Ja to tako doživljavam – navela je Pejović.

Portal Analitika