Abiznis

Šehović podnio amandman za regulisanje poreskog duga EPCG

2612damirsehovicok
P
oslanik Socijaldemokratske partije Damir Šehović podnio je amandman na Vladin prijedlog budžeta za narednu godinu, kojim je predviđeno da Elektroprivreda vrati oko 45 miliona eura poreskog duga tako što će država povećati vlasnički u kompaniji udio za oko tri odsto. Šehović je u Skupštini kazao da će država te akcije dobiti po cijeni koja je 10 odsto  manja od one po kojoj su 2009. prodate italijanskom investitoru.

Šehović podnio amandman za regulisanje poreskog duga EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Šehović je u Skupštini, najavljujući taj amandman, kazao da se prijedlogom ispravlja nepravda koju je EPCG napravila kada je KAP-u nezakonito isporučivala struju.

"Država mora riješiti problem naplate duga od strane EPCG. Jedan od načina je dokapitalizacija. Smatram da je dokapitalizacijom, na način kako je to predviđeno, amandmanom SDP-a, u potpunosti zaštićen državni interes. Zato što država Crna Gora kupuje akcije po cijeni koja je 10 odsto niža od cijene po kojoj je tom istom investitoru prodala. Mi smo na taj način u potpunosti zaštitili državne interese, jer ćete se vjerujem svi složiti da EPCG 2013. vrijedi neuporedivo više od EPCG 2009.", kazao je Šehović u Skupštini.

On je naglasio da će amandmanom koji je predložio državni interes biti u potpunosti zaštićen.

"Poruka svim kompanijama u Crnoj Gori je da država više neće pokrivati njihove pogrešne poslovne odluke. EPCG je u slučaju isporučivanja struje KAP-u napravila pogrešnu poslovnu odluku i zbog toga teret te odluke ne treba da ide preko leđa građana. Ovim amandmanom se i definitivno ispravlja ta nepravda", poručio je Šehović.

On je ponovio da SDP neće podržati prijedlog Vlade da se uvede dodatni porez na račune za mobilni telefon veće od pet eura. Šehović kaže da ima mnogo pravednijih, a fiskalno izdašnijih načina za punjenje budžeta.

"Ja sam ubijeđen da ćemo, naplatom poreskog duga,  rješavanjem problema sive ekonomije i sistemskim uređenjem oblasti igara na sreću, naplatiti mnogo više sredstava", poručio je Šehović. (Portal RTCG)

Portal Analitika