Rukomet

RAKČEVIĆ: Plasman na EP fenomenalan rezultat

2612rakcevic03
M
laden Rakčević
će na Evropskom prvenstvu u Danskoj (12-26. januar) biti jedan od najiskusnijih crnogorskih rukometaša. Pivot sa Cetinja trebalo bi da svojom harizmom, prepoznatljivom i bespoštednom borbom i maksimalno profesionalnim shvatanjem svakog treninga, a kamoli utakmice, bude primjer igračima koji tek počinju da broje desetine u nastupima u dresu sa državnim grbom, piše Pobjeda.

RAKČEVIĆ: Plasman na EP fenomenalan rezultat
Portal AnalitikaIzvor

Na Svjetsko prvenstvo u Španiji došao je kao član Metalurga, a skoro godinu kasnije na pripreme u Budvu doputovao kao prvotimac AEK-a. Na pitanje da li je spreman za novi izazov u omiljenom dresu odgovara:

- Jesam. Lično sam imao dosta uspješnu polusezonu u Grčkoj. Nažalost, nijesmo uspjeli da se plasiramo u grupnu fazu EHF kupa, ali šta da se radi - priča Rakčević.

„Prešaltali“ smo se potom potpuno na ono najvažnije - reprezentaciju.

- Pred nama je 10-15 dana dobrih priprema. Nadam se da ćemo sve to posložiti do početka prvenstva u Danskoj. Dobili smo ekstra podršku u smislu kondicione pripreme dolaskom Danijela Jurišića. Imam iskustva sa njim iz dana u Metalurgu, a trenutno radi u Ženskom rukometnom klubu Vardar - kaže Rakčević.

Iskusni pivot tu nije završio priču o biografiji čovjeka koji će sa ,,crvenima“ biti do Nove godine.

- Sarađivao je sa Linom Červarom kada je Hrvatska postizala najbolje rezultate. Posjeduje ogromno iskustvo, po meni je jedan od najboljih stručnjaka za kondiciju na ovim prostorima. U tom smislu vjerujem da ćemo se dobro pripremiti. Kada nam se pridruže Ševaljević i Simić, detaljnije ćemo raditi i na taktičkim detaljima.

Od januarskog SP u Španiji do priprema za predstojeće EP, selektor Kastratović napravio je određenu smjenu generacija - iz te ekipe, iz raznoraznih razloga, nema Melića, Osmajića, Gorana Lasice, Roganovića, Marka Pejovića…

- U izmijenjenom smo sastavu u odnosu na ranije akcije. Razlozi su objektivni i subjektivni, neko nije htio da igra za reprezentaciju. Dosta je mladih igrača, tu smo nas četvorica-petorica da im pomognemo iskustvom. Trudićemo se da postavimo neke temelje, a prije svega nastavimo sa odbranom koja nas je krasila - ističe Rakčević.

Popularni Čiko smatra da će biti veoma teško izboriti neko od prva tri mjesta u konkurenciji Hrvatske, Švedske i Bjelorusije.

- Grupa je jako teška. Svi znamo ko su Šveđani, ono kad smo iz izbacili u baražu bila je senzacija. Hrvatska ima više medalja nego neki naši igrači godina. U Bjelorusiji se radi o državnom projektu, uozbiljili su se, vratili i Rutenku… Sami plasman na Evropsko prvenstvo je fenomenalan rezultat, a trudićemo se da maksimalno dostojno reprezentujemo državu, to mogu da obećam. Nadam se da će iz toga izaći dobar proizvod, a prolaz među 12 bio bi kao osvajanje medalja - riječi su Rakčevića.

Rakčević smatra i da nije sve u igri, već i u glavama.

- Naše rukometašice su išle na medalju, pa su ispale u osmini finala. Dakle, nikad ne znaš šta može da bude. Bitno je da se spremimo na psihološkom planu, da svi imamo ambiciju, želju i volju. Treba da krenemo najprije od sebe, da obavimo tu neku vrstu mini pripreme, a onda vjerujem da će sve biti što ljepše - zaključio je Mladen Rakčević.

pobjeda.me

Portal Analitika