TV / Film

VIDEO: Reklame koje su zabranjene jer su previše seksi

rostillj
I
nternet kao prostor slobode približio je golotinju i druge seksualne sadržaje na dohvat ruke skoro svima. Čak i u takvoj klimi slobode, i dalje postoje standardi zbog kojih mnoge reklame ni u godini a izmaku nijesu završile na televiziji, ili su pak emitovane u cenzurisanim verzijama.

VIDEO: Reklame koje su zabranjene jer su previše seksi
Portal AnalitikaIzvor

"Biznis insajder" je izdvojio pet najzanimljivijih.

1. Pamela Anderson za "Dreamscape Networks"

Reklama prikazuje kancelarijskog službenika koji, gledajući svoju šeficu Pamelu Anderson, počinje da fantazira o njoj i njenoj asistentkinji. Čuvena čuvarka plaže u bikiniju, zalivena šlagom, za cenzore je očigledno bila previše seksi.

2. Vrele gej dame i burgeri

Plavuša i brineta, uski džins, vreo roštilj, vrelo sunce, vreli pogledi. Očigledno previše seksi za nadležni organ na Novom Zelandu koji je ovu TV reklamu zabranio. Zamenila ju je radijska reklama, malo smjernija.

3. Koka kola i pogrešno navođenje

Reklama za najpopularnije bezalkoholno piće na planeti, kojom se kupci, prema procjeni cenzora, pogrešno navode na pomisao da je samo smijući se 75 sekundi moguće sagoreti 139 kalorija, nije našla svoj put do malih ekrana.

4. Probaj prije nego što kupiš

Par koji upražnjava seks u apoteci, naočigled mušterija i zaposlenih, kako bi isprobao kondome prije nego što ih kupi, bio je dovoljan razlog za australijsko nadzorno tijelo da ovoj reklami za "For sizons" prezervative kaže "ne".

5. Sočni poljubac top modela i štrebera:

Krupni kadar na isprepletene jezike top modela Bar Rafaeli i punačkog programera štreberske spoljašnjosti bio je previše za američki Superboul. Zato je u toku prvenstva prikazivana kraća, cenzurisana verzija reklame za "GoDaddy".

 

Izvor: Kolektiv.me

Portal Analitika