Fudbal

Damjanović napušta Seul!

2112damjanovic
N
apadač Seula i crnogorske fudbalske reprezentacije Dejan Damjanović, postaće narednog mjeseca član kineskog vicešampiona Điangsua, prenose mediji u Koreji.

Damjanović napušta Seul!
Portal AnalitikaIzvor

- Postigli smo dogovor sa Điangsuom oko Dejanovog transfera i čim prođe ljekarske preglede u januaru, posao će biti zaključen - stoji u saopštenju Seula.

Tridesetdvogodišnji Damjanović ove sezone po treći put osvojio je titulu za najboljeg strijelca lige, čime je postao jedini igrač kome je to pošlo za rukom. Prošle godine sa 31 golom postao je igrač koji je najviše puta tresao mreže i time postao MVP šampionata. Predvodio je Seul do šampionske titule u 2010. i 2012. te do finala Azijske lige šampiona ove godine kada su poraženi od Gvangžua.

- Uzimajući u obzir koliki je doprinos dao klubu, naša obaveza je bila da ga pustimo kako bi sebi obezbijedio još bolju budućnost - dodaje se u saopštenju kluba.

Seul je tokom nedjelje odbijao brojne ponude za crnogorskog asa, kome je važeći ugovor isticao na kraju naredne sezone. Kako ne bi rizikovali odlazak bez obeštećenja, postignut je dogovor sa kineskim prvoligašem, trenutno 13. na tabeli tamošnje lige.

Za korejski tim je od 2008. godine odigrao 181 utakmicu i postigao 116 golova, čime je postao „najproduktivniji” stranac u toj zemlji. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 21 nastup i dao šest golova.

www.pobjeda.me

foto:fscg.me

Portal Analitika