Društvo

Uprava policije predstavila TETRA sistem

2612policija-crne-gore
U
prava policije Ministarstva unutrašnjih poslova je danas na pres konferenciji prezentovala TETRA sistem – digitalni radio-komunikacioni sistem Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova kojim se omogućava uspostavljanje veza između učesnika u pokretu bežičnim putem.

Uprava policije predstavila TETRA sistem
Portal AnalitikaIzvor


TETRA sistem je predstavio rukovodilac Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije Uprave policije MUP-a, Ranko Vojinović, navodi se u saopštenju UP dostavljenom

Portalu Analitika.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova je, radi osavremjenjavanja tehnologije kojom raspolaže i jačanja materijlano - tehničkih kapaciteta, u cilju ostvarivanja još boljih rezultata i primjene evropskih standarda u radu, ušla u projekat realizacije TETRA sistema.



Implementacijom ovog sistema, koji će koristiti policijski službenici radi brže i sigurnije komunikacije, bez obzira na to koliko su udaljeni jedni od drugih, Uprava policije MUP-a potvrđuje spremnost da prati savremene trendove u tehničko - tehnološkoj opremljenosti policijskih organizacija.



TETRA sistem je razvijen u Evropskom institutu za telekomunikacione standarde (ETSI) i koristi se na samo u Evropi, već i na drugim kontinetima - od Latinske Amerike do Dalekog Istoka.



Prvi korisnici TETRA sistema bili su evropska javna bezbjednost i hitne službe, među kojima je i policija.



TETRA sistem će zamijeniti postojeći analogni sistem radio veza u Upravi policije MUP-a, a njegova upotreba će doprinijeti efikasnijoj koordinaciji policijskih službenika na terenu na teritoriji cijele Crne Gore.

foto: www.skyscrapercity.com

Portal Analitika