Politika

Vuković: DPS samo želi da riješi sukob između SPC i CPC

2612misko
Nakon što je juče predjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić saopštio da njegova partija neće biti partner DPS-u koji se približava crkvi i koji crkvena pitanja stavlja u prvi plan što,kako je kazao, podsjeća na politiku 90ih, stigla je i reakcija iz Demokratske partije socijalista. Miodrag Vuković je za radio Antena M kazao da su socijaldemokrate pogrešno shvatile poteze koalicionog partnera .

Vuković: DPS samo želi da riješi sukob između SPC i CPC
Portal AnalitikaIzvor

’’Naše kolege iz SDP-a su pogrešno shvatile namjeru, ambiciju i cilj koji DPS kao najjača partija želi da postigne. DPS samo želi da učini ono što se od nje očekuje - da obezbijedi da svi ljudi, bez obzira na to u koju crkvu idu i kojem se bogu mole, budu ravnopravni.’’



DPS nastoji da riješi ,kako kaže Vuković, problem koji postoji već dugo u društvu- sukob dvije pravoslavne crkve :



’’Postoje otvoreni problemi između vjernika SPC i CPC i zašto od toga bježati? Grubo je, teško je pitanje, uslovljeno istorijom. Manipulacijama, zloupotrebama I tako dovedeno do ovoga gdje se danas nalazimo. Koji je to ozbiljan politički subject koji misli da je suočavanje sa tim, uz ostala demokratska pitanja, otvaranje podjela iz devedesetih?’’



Podsjetimo, Krivokapić je juče saopštio da Socijaldemokratska partija neće biti u vladajućoj koaliciji ukoliko crkva i nacionalne podjele budu i dalje u centru političkog života Crne Gore.



Upitan u čemu vidi saradnju crkve i DPS-a, Krivokapić je kazao da su i opozicione kolege primijetile da to znači povratak na programske osnove 1990-ih.

foto: dps.me

Portal Analitika