Društvo

ZHMSCG: Do petka kiša, na sjeveru snijeg

2512meteo
S
jutra se u Crnoj Gori očekuje oblačno vrijeme sa padavinama, u višim planinskim predjelima snijeg i susnežica, krajem dana intenzivnije padavine. U južnim i centralnim predjelima kišovito, umjerene i obilne količine kiše krajem dana, u toku noći moguće su pljuskovi i grmljavine.

ZHMSCG: Do petka kiša, na sjeveru snijeg
Portal AnalitikaIzvor

U sjevernim predjelima i na primorju duvaće jak do vrlo jak južni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 10, najviša dnevna od 4 do 14 stepeni.

U Glavnom gradu će biti pretežno oblačno sa kišom. Krajem dana i tokom noći se očekuju intenzivnije padavine sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjeren južni i jugoistočni u toku dana u pojačanju jak do vrlo jak. Jutarnja temperatura vazduha oko 8, najviša dnevna do 13 stepeni.

U četvrtak oblačno sa padavinama. U južnim i centralnim predjelima umjerene ili obilne količine kiše krajem dana, u toku noći moguće su pljuskovi i grmljavine. U višim planinskim predjelima snijeg i susnežica. U petak umjereno oblačno sa padavinama, krajem dana prestanak padavina i sve do ponedeljka pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno i suvo uz jutarnju sumaglicu po kotlinama, a u kontinentalnim predjelima slab do umjeren mraz.

Vjetar u četvrtak jak južni i jugoistočni, na sjeveru i veoma jak južni jugoistočni. Od petka vjetar će biti umjeren u slabljenju, promenljivog smjera.

Dnevna temperatura vazduha u manjem kolebanju, jutarnja temperatura u porastu, a od nedelje u padu.

Portal Analitika