Ostalo

USNCG: Uručeno priznanje Nikoli Janoviću

jan
V
aterpolista Nikola Janović najbolji je sportista Crne Gore u 2013. godini, u tradicionalnom 59. izboru Udruženja sportskih novinara (USN). Janović je sa crnogorskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barselonu. Kapiten crnogorske reprezentacije proglašen je i za sportistu godine u izboru Crnogorskog olimpijskog komieteta.

USNCG: Uručeno priznanje Nikoli Janoviću
Portal AnalitikaIzvor

Janović se zahvalio na nagradi i obećao da će vaterpolo reprezentacija Crne Gore i u narednim godinama jurišati na medalje. On je kazao da se nada da će sportisti Crne Gore u narednim godinama donijeti više medalja nego što je to bio slučaj ove godine

“Izuzetna mi je čast što sam danas na ovom Fakultetu, što sam uopšte u Nikšiću jer znamo kako Nikšićani prate uspjehe naše reprezentacije i kako su bili uz nas sve ove godine. Proglašen sam i za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta i ova nagrada mi je jednako draga, pogotovo jer dolazi od novinara, što ima posebnu draž i težinu”, rekao je Janović.

On je kazao da mu je drago drago što je dobio priznanje, navodeći da iako je još aktivan igrač ponosan na svoju karijeru I da je nagrada njena kruna. Predsjednik USN Veselin Drljević kazao je da je Janović sportista za primjer i jedan od najzaslužnijih što vaterpolo reprezentacija i ove godine bilježi dobre rezultate.

„Svojim igrama, zalaganjem i odnosom prema saigračima ali i rivalima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Veoma je uspješan. Dokazao se u mnogim velikim utakmicama, i u našoj anketi pripalo mu je počasno mjesto“, rekao je Drljević.

Na svečanosti na nikišićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje uručena su priznanja i za najbolje novinare u 2013. godini. Najbolji novinar u izboru USN je Miloš Antić iz Dnevnih novina, a najbolji mladi novinar Luka Đuretić iz Televizije 777. Najbolji dopisnik je Gordana Badalovska, saradnica Blica.

Udruženje je uručilo priznanje kompanijama koji su ulaganjem pomogli razvoj crnogorskog sporta. Nagrađeni su Crnogorski telekom, Erste banka, M:tel, Montera, Aerodromi Crne Gore i Voli. Priznanja su uručena i Crnogorskom olimpijskom komitetu, Upravi za mlade i sport, Univerzitetima Donja Gorica i Crne Gore i Studentski sportski savez.

Udruženje je specijalnim priznanjima nagradila i tri pojedinca i jedan kolektiv za doprinos razvoju i afirmaciji crnogorskog sporta i izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni. Nagrađeni su generalni sekretar Atletskog saveza Milan Madžgalj, automobilista Jovan Aćimić, sportski novinar Branko Vujisić i odbojkaški klub Budvanska rivijera. Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

(MINA)

Portal Analitika