Politika

Uloga Uprave za inspekcijske poslove u procesu pridruživanja EU


bozook
U
kontekstu aktuelizovanja uloge Uprave za inspekcijske poslove u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji, danas je održan sastanak Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove sa ambasadorom Aleksandrom Andrijom Pejovićem, državnim sekretarom za evropske integracije u MVPEI i glavnim pregovaračem za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji.

Uloga Uprave za inspekcijske poslove u procesu pridruživanja EU
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom akcentovani su djelovi Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2014-2018. koji se odnose na Upravu za inspekcijske poslove, uz poseban osvrt na problem administrativnih kapaciteta.

Imajući u vidu da implementacija propisa sve više dobija na značaju, ukazano je na ulogu Uprave za inspekcijske poslove u integracionim procesima Crne Gore.

Takođe, Uprava za inspekcijske poslove koordinira pregovore oko poglavlja 28 - Zažtita potrošača i zdravlja, za koje je Evropska komisija upravo dostavila Izvještaj o skriningu sa preporukom za otvaranje pristupnih pregovora.

Učesnici sastanka su saglasni da je kontinuirana saradnja državnih organa i drugih relevantnih subjekata na nacionalnom nivou, pretpostavka za implementaciju propisa i standarda koji se sprovode u Evropskoj uniji.

 

Portal Analitika