Košarka

ĐORĐEVIĆ: Prvi zadatak pobjeda protiv Španije

2711djordjevicS
L
egendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević kazao je danas da nije mnogo razmišljao kada je dobio poziv čelnika Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i da će mu jedan od prvih zadataka kao novom selektoru nacionalnog tima biti pobeda protiv selekcije Španije, prenosi B92.

ĐORĐEVIĆ: Prvi zadatak pobjeda protiv Španije
Portal AnalitikaIzvor

On je na klupi Srbije zamijenio Dušana Ivkovića, koji je napustio funkciju poslije Evropskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mjesta.

"Odmah sam prihvatio poziv. Imam ogromnu energiju i entuzijazam i želim to da prenesem na igrače. Hvala košarkaškoj javnosti na podršci. Hvala Svetislavu Pešiću, Božidaru Maljkoviću, Željku Obradoviću, Bogdanu Tanjeviću, Zoranu Slavniću. Moj cilj je da pobijedimo reprezentaciju Španije, ali za to će biti potreban veliki rad", rekao je Đorđević na zvaničnoj promociji.

On je kazao da mu je bitan odnos koji će napraviti sa igračima, i da je relacija između selektora i igrača važna za cijelu ekipu.

"Želim da radom ponovo postanemo košarkaška sila. Naravno da svi želimo da pobijedimo, ali bitno je da znamo da li smo svi spremni da radimo za pobjedu. Imamo zrelu grupu igrača koji su ove godine u pravim klubovima ", rekao je Đorđević.

On je, na pitanje novinara kako će se boriti sa eventualnim otkazima košarkaša, kazao da je svjestan da će ih biti, ali da će truditi da ih svedu na minimum.

"Znate šta, ja sam bio u vojsci, natjeraćemo ih puškom. Šalim se. Uradiću to svojim i angažmanom svih u stručnom štabu, bez nas mogu da se osvajaju medalje, ali ne i bez igrača. Važno je da im se objasni sve na pravi način. Mislim da ću to da uradim ličnim odnosom", kazao je Đorđević.

Đorđević je rekao da još nije kontaktirao igrače i formirao stručni štab i da će obavijestiti javnost kad to uradi.

Novi selektor je istakao da očekuje da se uskoro formira Stručni savjet i da će mu jedan od prvih zadataka biti razgovor sa Ivkovićem.

Đorđević je košarku počeo da igra u Partizanu, sa kojim je 1992. godine postao prvak Evrope.

Igrao je i za milansku Olimpiju, Fortitudo iz Bolonje, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini.

Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je tri titule prvaka Evrope, titulu svjetskog šampiona i olimpijsko srebro.

Trenersku karijeru počeo je u Olimpiji iz Milana gdje je radio u sezoni 2006/2007.

Ekipu Benetona iz Treviza vodio je u sezoni 2011/2012.

Portal Analitika