Društvo

Donacija NVO "Zdrava Dona Montegrina" Kliničkom centru

goricaok
N
evladina organizacija "Zdrava Dona Montenegrina" donirala je Klinici za onkologiju i radioterapiju Kliničkog centra Crne Gore 26 silikonskih proteza, koje su namijenjene ženama operisanim od karcinoma dojke, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Donacija NVO "Zdrava Dona Montegrina" Kliničkom centru
Portal AnalitikaIzvor

Kako su prilikom uručenja donacije 25. decembra pojasnili iz NVO "Zdrava Dona Montenegrina", koja se bavi borbom protiv karcinoma dojke, spoljne proteze im je u oktobru poklonio Novljanin, koji živi u Njemačkoj, a koji je želio da ostane anoniman.

- Mislimo da je ovo pravo mjesto gdje bi trebalo da se nalaze ove proteze, koje će biti na raspolaganju zainteresovanim pacijentkinjama -naveli su u NVO "Zdrava Dona Montenegrina" i najavili projekat uređenja dnevnog kutka za pacijente koji primaju terapiju, a koji će, kako su kazali, biti realizovan uz podršku i humanost partnera, kazala je presjednica NVO Zdrava Dona Montenegrina Danica Vukotić.

- Ovaj poklon predstavlja nastavak kontinuiranih akcija kojima se zaista divimo. Proteze, koje predstavljaju neophodan rekvizit, omogućene su našim osiguranicima. Međutim, ima žena kojima one ne odgovaraju ili do njih ne mogu da dođu jer nijesu osigurane, tako da je ova kvalitetna donacija dobrodošla upravo i zbog toga - poručio je direktor Klinike za onkologiju i radioterapiju KCCG dr Nebojša Crnogorac, pozdravivši ideju NVO "Zdrava Dona Montenegrina" da oplemeni prostor dnevnog centra novim sadržajima.

 

Portal Analitika