Politika

GEGAJ: Tuzi će u 2014. godini biti opština bez prefiksa gradska

okgegaj1
F
unkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je u izjavi za Portal Analitika da je uvjeren da će Tuzi naredne godine postati punopravna opština.

GEGAJ: Tuzi će u 2014. godini biti opština bez prefiksa gradska
Portal AnalitikaIzvor

- Duboko sam uvjeren da u 2014 godini neće biti više prefikasa gradska već ćemo imati Opštinu Tuzi. Naravno, i ranije sam rekao da je dobro i poželjno da buduća opština Tuzi ima saradnju i kopču, u prvom redu sa Glavnim gradom Podgoricom, jer je mnogo doprinjela da Tuzi nijesu više nerazvijena varošica nego ima sve više elemenata ili premisa razvijene opštine, kao i saradnju sa drugim državnim organima, kazao je Gegaj odgovarajući na pitanje Portala Analitika o izgledima da naredne godine Tuzi postanu punopravna opština.

Usvojenim izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore predviđeno da se nakon formiranja nove opštine izbori održe istovremeno u novoj i opštini iz koje je ona nastala.

Prema njegovim riječima DPS je do sada ono što je obećala i ispunila.

- Tako je bilo i oko vraćanja statusa opštine Petnica, u proceduri je da i građani Gusinja dobijaju opštinu. Čvrstog sam uvjerenja da će tako će biti i oko vraćanja statusa opštine Tuzi. GO Tuzi niko nije oduzeo pravo na opštinu već je odgovorna vlast mislila da bi došlo do opštine moraju da se ispune predviđeni uslovi kako bi ona bila ekonomski održiva opština ,a ne samo opština na papiru.Zadnji projekat koji su uradili stručnjaci Gradske opštine Tuzi pokazalo da može Tuzi biti ekonomski održiva opština.Takođe, realno govoreći da kada pojedine razvijene opštine u Crnoj Gori zbog ekonomske krize suočavaju se sa finansijskim problemima, tako da ni mi ne možemo očekivati da će dobijanjem Opštine teći med i mlijeko već ćemo morati ozbiljno zasući rukave i činiti sve, bez obzira na sve političke podjele koje postoje u parlamentarizmu, da nova opština bude funkcionalna i istinski servis građana i u službi građana.

DPS će sigurno ispoštovati svaku volju građana GO Tuzi na organizovanom referendumu ili na nekom drugom obliku ili formi koji će značiti da će Tuzi postati opština i da neće biti više prefiksa gradska, i da ta opština ima sve ingerencije drugih opština u Crnoj Gori.

Uvijek kažem da oprezno i odgovorno moramo ući u one projekte koji će zauvijek uticati na život građana GO Tuzi, zaključio je Gegaj.

 

 

Portal Analitika