Društvo

Bar: Prosvjetari htjeli u skupštinu, dobili nova obećanja

2512barzgrada
Z
bog izuzetno teške situacije u vezi sa neuseljenim stanovima za prosvjetne i zdravstvene radnike, na inicijativu članova Sindikata prosvjete, održan je vanredni sastanak podružnice u Baru koji je kulminirao pokušajem da se na sjednici lokalnog parlamenta obrate javnosti.

Bar: Prosvjetari htjeli u skupštinu, dobili nova obećanja
Portal AnalitikaIzvor

Naime, juče su iz Prve banke upućene administrativne zabrane na platu svim potpisnicima stambenih kredita koji su ostvarili pravo na kupovinu stanova u zgradi A/6  - tzv. Zgrada prosvjete i zdravstva, a od useljenja i dalje nema ništa, nakon niza neispunjenih obećanja predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića, čija firma ZIB gradi objekat.

Ovim potezom Prve banke većina prosvjetnih radnika - potpisnika stambenih radnika nalazi se u nezavidnoj situaciji, jer su velika većina podstanari, pa sada u isto vrijeme moraju da plaćaju i kiriju, i ratu za stan, koja iznosi od 280 do 420 eura. Revoltirani ovim postupkom, tridesetak radnika je pokušalo da prisustvuje sjednici SO Bar, i da od odbornika Skupštine opštine ili Pavićevića dobiju objašnjenje za novonastalu situaciju, što im nije bilo omogućeno.

Predsjednik Opštine je primio prosvjetne radnike i predsjednika barskog Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Mića Baltića i obećao da će se stornirati sve prispjele administrativne zabrane iz Prve banke, da će Direkcija javnih radova i Opština Bar preduzeti sve kako bi se radovi na ovoj zgradi priveli kraju, da će sa radovima početi 9. januara, da će se za tri mjeseca radovi završiti, te da se administrativne zabrane neće ponovo aktivirati do useljenja u zgradu.

Radnici, međutim, ističu da su se „ovakvih gradonačelnikovih obećanja mnogo puta naslušali“, ali da im ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju da će ovoga puta biti ispunjena.

Ž.MILOVIĆ

Portal Analitika