Politika

Kaluđerović: Referendum za Tuzi mora biti prije aprila

2512VelizarKaludjerovic
P
oslanik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović u izjavi za Vijesti je pozvao upravu Glavnog grada da što prije raspiše referendum za punopravnu opštinu Tuzi, kako bi se izbjeglo moguće ponavljanje lokalnih izbora u Podgorici i u Tuzima u kratkom roku.

Kaluđerović: Referendum za Tuzi mora biti prije aprila
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da je prekjuče usvojenim izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore predviđeno da se nakon formiranja nove opštine izbori održe istovremeno u novoj i opštini iz koje je ona nastala, pišu Vijesti.

Ukoliko Tuzi dobiju status opštine nakon aprila, kada se očekuju redovni izbori u Glavnom gradu, moglo bi se desiti da se ponove izbori u Podgorici.

- Pozivam nadležne da što prije građanima omoguće da se na referendumu izjasne da li su za to da Tuzi budu opština i, ako njihova odluka bude pozitivna, da se obezbijedi dovoljno vremena za donošenje odluke o samostalnoj opštini i istovremeno raspišu izbori zajedno sa podgoričkim. Ukoliko se to ne desi, imaćemo nove izbore u Podgorici par mjeseci nakon što se održe redovni - upozorio je Kaluđerović.

Izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji je predložio poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović, predviđeno je da predsjednik Crne Gore raspisuje vanredne izbore u opštini u kojoj je došlo do teritorijalne promjene istog dana kada i u novoformiranoj opštini.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika