Društvo

Zatvoreno 11 agencija za zapošljavanje

findjob
N
akon kontrole agencija za zapošljavanje donijeto rješenje da se njih 11 zatvori, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Zatvoreno 11 agencija za zapošljavanje
Portal AnalitikaIzvor

Komisija Ministarstva rada i socijalnog staranja MRSS obavila je u decembru kontrolu 16 agencija za zapošljavanje u pogledu ispunjavanja uslova za obavljanje poslova zapošljavanja, a koje su u prethodnom periodu dobile dozvolu za rad.

Nakon kontrole je utvrđeno da 11 agencija više ne ispunjava uslove za obavljanje poslova zapošljavanja koji se odnose na uslove vezane za prostor, kadar i opremu.

MRSS je donijelo rješenje o oduzimanju dozvola za rad agencijama za zapošljavanje “Trenkwalder” iz  Podgorice, “ZOPT” DOO iz Podgorice, “Logoprima” doo iz Podgorice,  “Marmil” doo iz Podgorice,  “Afari-mont” doo iz Tivta, “MRM” doo iz Tivta, “Artemida” iz Tivta, “Perspektiva plus” iz Bara,  “Lomi” iz  Pljevalja,  “Employment agency of Montenegro” iz Nikšića,  “Human resources & training consultancy” iz Bara.

- Zakonom o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja propisano je, da su nosioci poslova zapošljavanja Zavod za zapošljavanje i agencije za zapošljavanje, koji obavljaju poslove pod uslovima utvrđenim zakonom - podsjećaju u ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Agencija može obavljati poslove zapošljavanja koji se odnose na informisanje o mogućnostima i uslovima zapošljavanja, posredovanje u zapošljavanju lica koja traže zaposlenje i stranca koji traži zaposlenje u Crnoj Gori, posredovanje u zapošljavanju građana Crne Gore u inostranstvu, u skladu sa posebnim zakonom, profesionalnu orjentaciju i savjetovanje o planiranju karijere, obrazovanje i osposobljavanje odraslih, profesionalnu rehabilitaciju teže zapošljivih lica, javne radove, kao i sprovođenje i drugih mjera aktivne politike zapošljavanja.

 

Portal Analitika