Politika

ĐUKANOVIĆ: DPS će na izbore u drugačijem aranžmanu nego do sad

milortcgok0508
P
redsjednik Vlade i lider DPS-a Milo Đukanović poručio je da je ta stranka, iako u ovom trenutku ne želi, uvijek spremna za izbore.

ĐUKANOVIĆ: DPS će na izbore u drugačijem aranžmanu nego do sad
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o reakcijama na poziv sa širenje vladajuće koalicije, premijer kaže da je jasno stavio do znanja da DPS-u nije ideja da skraćuje Vladi mandat.

- Sa raznih adresa se poručuje da bi dobro došli izbori. To nije naš interes, ali moja poruka je da kad god žele da tu ideju provjere u parlamentu, mi smo spremni. Na svim izborima, kad god se dogode, nastupićemo u drugačijem aranžmanu nego do sada. Ovo nije nikakvo začikavanje, nego jedan odgovoran odnos prema svima da radimo zajedno. A ako imate većinu za drugi pristup, samo izvolite - poručio je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara prilikom današnje posjete Žabljaku.

Premijer je, komentarišući učestale napade na policijske službenike, ocijenio da je riječ o ozbiljnom izazovu za državu, odnosno policiju i tužilaštvo.

- Ovo nije obračun samo sa jednim policijskim službenikom, ovo je pokušaj ugrožavanja autoriteta države i državni organi moraju reagovati energično i odlučno. Vjerujem da će ovi organi pokazati potrebni nivo kompetentnosti i jasnu poruku svima koji bi se odlučili na takav korak u narednom periodu - kazao je Đukanović.

 

RTCG

Portal Analitika