Ostalo

Marina Raković sportista Podgorice za 2013.

2412Marina_Rakovic
S
avjet Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada odlučio je koje će sportiste, klub i sportske radnike proglasiti za najbolje u 2013. godini.

Marina Raković sportista Podgorice za 2013.
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, karatiskinja Omladinca Marina Raković najuspješnija je sportistkinja Podgorice u godinin na izmaku.

Za najuspješniji klub Glavnog grada proglašen je karate klub Omladinac, dok će za najuspješnijeg trenera biti proglašen trener DŽK "Arso Milić" Zdravko Milić.

Najperspektivniji sportisti su džudistkinja Mirjana Milić (DŽK „Arso Milić“), džudistkinja Ivana Šunjević (DŽK „Milenium“), karatistkinja Anja Jović (KK „Omladinac“), košarkašica Milena Bajić (ŽKK „Budućnost Volcano“), fudbaler Andrija Vukčević (FK „Budućnost“) i atletičar Blagota Petričević (AK „Podgorica).

Savjet je donio odluku da se za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom, dodijeli priznanje Šahovskom klubu slijepih i slabovidih „Zora“, a za poseban doprinos u razvoju školskog sporta, priznanja se dodjeljuju profesorima Marini Rajković iz Osnovne škole „Radojica Perović“ i Marku Preleviću iz Medicinske škole.

Za dugogodišnji rad i izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta, dodijeljena su priznanja Mr Milojici Dakiću i Božidaru Jarediću.

Priznanja za izuzetne sportske rezultate u 2013. dobiće Univerzitetska karate reprezentacija, ŽKK Budućnost Volcano, trener Arso Milić (DŽK "Arso Milić"), automobilisti Jovan Aćimić ("Racing Aćimić"), dizač tegov Dražen Vujošević, takmičarka džiu-džica Biljana Mitrović (Stara Varoš), stonoteniser Irfan Čekić, karatista Mario Hodžić (Omladinac) i džudista Balša Sinanović („Nenad Sinanović“).

Za promociju i razvoj sportske rekreacije biće nagrađeno Društvo za sportsku rekreaciju "ELKO TIM", za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata Sportskom centru "Dadex" i DOO "BLT".

Nagrade i priznanja dobitnicima biće uručene u četvrtak, 26.decembra, na svečanosti u podgoričkom hotelu "Ramada".

Portal Analitika