Fudbal

Boban: Milan je nekad bio ozbiljan klub

2412zvonimirbobanok
B
ivši dugogodišnji igrač Milana i nekadašnji kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Zvonimir Boban razočarano je komentarisao poraz „rossonera“ od gradskog rivala Intera 1-0 u nedjeljnom derbiju.

Boban: Milan je nekad bio ozbiljan klub
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje je li Milan još uvijek ozbiljan klub, stručni komentator italijanskog „Sky Sporta“ je odgovorio:

"Ne, Milan je nekada bio ozbiljan klub!".

Tvrdi da nikada nije vidio lošiju ekipu Milana otkad je Silvio Berluskoni 1986. godine postao predsjednik i na mjesto izvršnog direktora postavio Adriana Galianija.

"Ovo je najgori Milan u Galianijevoj eri. Ne vjerujem da može biti među tri najbolja u Seriji A i još nije odigrao dobru utakmicu. Prošle sezone je Milan igrao dobro i u nekim utakmicama u kojima nije osvajao bodove. Ove sezone se to ne događa", rekao je Boban.

Milan trenutno drži više nego razočaravajuće 13. mjesto na tabeli. Za vodećim Juventusom zaostaje 27 bodova, a za trećim Napolijem 17 bodova.

Boban se u svojoj analizi osvrnuo i na Milanovog trenera Masimiliana Alegrija i neke igrače.

"Milan je definitivno pomogao Interu da dođe do pobjede. Interov trener Macari je bio spremniji i bolji u promjenama svoje ekipe u drugom poluvremenu. Saponara i Kaka praktično nijesu napravili ništa. Saponara je imao jedno dobro dodavanje za Balotelija, Kaka nije imao nijedno", kaže Boban.

Bivši kapiten Hrvatske osvrnuo se i na spekulacije da bi Klarens Sidorf mogao preuzeti klupu Milana.

"Nadam se da se to neće dogoditi. I zbog Milana i zbog Sidorfa", kazao je Boban.

Portal Analitika