Politika

ŠABOVIĆ: Bez aferima SDP-a za savez DPS-a i SNP-a

3005sabovic
P
oslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović rekao je da premijer Milo Đukanović pozivom Srbima da budu dio vlasti pokušava da zaplaši manjeg koalicionog partnera, navodeći da o širenju koalicionog saveza nije bilo razgovora u strankama koje čine vlast.

ŠABOVIĆ: Bez aferima SDP-a za savez DPS-a i SNP-a
Portal AnalitikaIzvor

U slučaju da Đukanović počne pregovore sa Milićevom strankom, smatra Šabović, socijaldemokrate ne bi bile dio takve koalicije.

“Kada su oni u pitanju, ničemu se ne bih čudio, iako vjerovatno samo pokušavaju da utiču na naše određenje. Ako zaista planiraju nove saveze, najbolje bi bilo da što prije idemo na izbore, pa da onda pričamo o koalicijama”, kazao je on za Vijesti.

Šabović smatra da ideloške razlike ne bi bila prepreka savezu Milića i Đukanovića podsjećajući da su i prije 15 godina dvije stranke činile jednu cjelinu.

- Prva ljubav zaborava nema a pjesnik bi rekao da kad uzmemo u ruku šaku pepela viđećemo da je do skoro bila vatra. Ta vatra uvijek može postati, samo ne ona koja je palila okolo. Ako misle da je to interes srećno im bilo, ali bez našeg aferima, upozorio je Šabović.

 

 

Portal Analitika