Društvo

Marković: Napadi na pripadnike policije zabrinjavaju

markovicdusko
N
apadi na pripadnike policije zabrinjavaju i nadležni organi moraju dati hitan odgovor na to, poručio je potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Marković: Napadi na pripadnike policije zabrinjavaju
Portal AnalitikaIzvor



Nepoznata osoba aktivirala je jutros ručnu bombu ispred vrata stana načelnika barskog Centra bezbjednosti Miloša Radulovića, u Bloku IX u Podgorici.

Upitan da prokomentariše sve češće napade na pripadnike policije, Marković je novinarima kazao da odgovor moraju dati nadležni organi, policija i tužilaštvo, i to u najkraćem roku, prenosi agencija Mina.

“Moja ocjena je da to zabrinjava i takva situacija je neprihvatljiva. Ako je neko misilio da može da se obračuna sa državom na ovakav način u ozbiljnoj je zabludi. Država nijednu bitku na pitanju vladavine prava i sigurnosti ne može izgubiti, pa ni ovu”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, odgovor na te slučajeve, što je, kako je rekao, treći kad je u pitanju Radulović, mora biti hitar i odlučan.

“Nadležni organi moraju dati odgovor na to, jer očigledno ulazimo u fazu sređivanja stanja u zemlji, stvaranja ambijenta u kojem kriminal i nosioci kriminala imaju sve manje prostora, to sigurno stvara određenu nervozu, tako mislim u ovom trenutku”, rekao je Marković.

Kako je naveo, svi koji rade u sektoru bezbijednosti moraju imati u vidu tu činjenicu i moraju imati veoma dogovoran odnos prema svojim obavezama, ali i prema svojoj bezbjednosti.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselin Vučković, kazao je da policija postupa u predmetu i da je u toku izviđaj, izuzimanje podataka i materijalnih dokaza za vještačenje.

“U fazi smo materijalnih prikupljanja dokaza, uz rad policije na prikupljanju obavještenja od onih koji bi mogla da pruže neka saznanja”, naveo je Vučković.

Prema njegovim riječima, riječ je o izazivanju opasnosti, “jer je ugrožena imovina i stanari i to je krivično djelo sigurno”.

“Da li je rezultat o nekom drugom krivičnom djelu, pokazaće rezultat izviđaja”, zaključio je Vučković.

Portal Analitika