Zabava

Dženifer Lorens zabavljačica godine

1912lorens
G
lumica Dženifer Lorens proglašena je za zabavljača godine u anketi agencije Asošiejtid pres, pobijedivši za jedan glas glumicu i pjevačicu Majli Sajrus.

Dženifer Lorens zabavljačica godine
Portal AnalitikaIzvor

U glasanju je učestvovalo 70 urednika i direktora medija u SAD koji su odgovarali na pitanje koga smatraju najuticajnijim u zabavi i kulturi 2013. godine.

Lorens je osvojila 15, a Sajrus 14 glasova. Na trećem mjestu sa 13 glasova je završio portal za legalno gledanje video sadržaja Netfliks (Netflix) koji je znatno uticao na televizijsku industriju sa svojim ulogom gledanja na zahtjev i originalnim serijama.

Lorens je godinu počela Oskarom za najbolju glumicu koji je dobila za film "Silver Linings Playbook", a glumila je i u filmskom serijalu "The Hunger Games" i dobila pohvale kritike za ulogu u "American Hustle".

Glumica je odbila da komentariše izbor AP-a. Za nju kažu da nije samo talentovana i lijepa, već i inteligentna, zabavna i da dobro govori u javnim nastupima i intervjuima.

"Osvježavajuće je vidjeti mladu ženu koja ne traći svoj talenat i uspjeh podležući izazovima kao što mnogi čine u Holivudu, ali i koja aktivno govori o besmislenom ponašanju svojih vršnjaka", napisao je novinar Kristi Ranjan.

S druge strane, bivše "Diznijevo dijete" Majl Sajrus je uzburkala mnoge svojom pojavom i nastupima tokom 2013. - provokativnim plesom, nagim slikama i javnim pušenjem marihuane.

 

Portal Analitika