Kultura

Kotor Art: Druga audicija za Ljetnju školu MAW-a u Santa Barbari

2312maw
D
ruga audicija Ljetnju školu i festival 2014. godine na Zapadnoj muzičkoj akademiji (Music Academy of the West) u Santa Barbari, biće održana 12. februara u Kotoru, saopštili su organizatori KotorArt i Odbor za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora.

Kotor Art: Druga audicija za Ljetnju školu MAW-a u Santa Barbari
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz Kotor Arta, poziv za potencijalno učešće u ovom značajnom muzičkom događaju otvoren je za sve izvođače na gudačkim i duvačkim instrumentima, od 18 do 34 godina. Ljetnja škola se održava od 16. juna do 9. avgusta, u Santa Barbari u Kaliforniji.

- Ljetnja škola na MAW-u je intenzivni osmonedjeljni program u kojem mladi muzičari imaju priliku da se usavrše kroz individualne časove sa gostujućim profesorima, kao i brojne nastupe sa kamernim sastavima i orkestrom. Uspješno položena audicija garantuje punu stipendiju MAW-a, koja podrazumijeva školarinu, hranu i smještaj. Takođe, Odbor za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora pokriva troškove avionske karte za izabrane kandidate – ističe se u pozivu.

Prijava za audiciju vrši se na zvaničnom sajtu Music Academy of the West i plaća se 75 dolara, a rok za prijavu je 15. januar naredne godine.

Organizatori audicije takođe ističu da aplikantima iz regiona, kojima je potrebna finansijska pomoć u pokrivanju troškova za prijavu, može biti omogućena refundacija dijela troškova po dolasku u Kotor. Za pitanja o audiciji i prijavu za refundaciju dijela troškova, zainteresovani se mogu obratiti timu KotorArta, na dbdm@kotorart.me ili telefon +382 69 / 967 - 697.

Više detalja o programu kao i ostalim detaljima vezanim za audiciju u Kotoru zainteresovani mogu zatražiti od prodekanice Tiffany DeVries putem elektronske pošte na admissions@musicacademy.org, ili pronaći na posebnoj internet stranici Music Academy of the West.

Kalifornijska Music Academy of the West u Santa Barbari već 65 godina obrazuje klasične muzičare i pruža im jedinstvenu mogućnost da intenzivno uče i nastupaju. Akademija je prepoznata po jednoj od svjetski najznačajnijih ljetnjih muzičkih škola za talentovane klasične muzičare. Ovom audicijom, Kotor se pridružuje velikim centrima poput Los Anđelesa, Njujorka, Bostona, Čikaga, Klivlenda i Hjustona, gdje se takođe održavaju audicije za za školu i festival na MAW-u.

Prošle godine je audiciju u Kotoru polagalo 16 kandidata iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Predstavnici MAW-a bili su izuzetno zadovoljni kandidatima, a mladi violončelista Isak Haračić iz Bosne i Hercegovine našao se među 160 odabranih od 1.600 prijavljenih za pohađanje Ljetnje škole.

Portal Analitika