Društvo

Bačena ručna bomba pred vrata stana načelnika barske policije

milos
D
vojica neidentifikovanih napadača jutros oko 3.30 sati bacili su ručnu bombu ispred ulaznih vrata stana načelnika barske policije Miloša Radulovića u podgoričkom kvartu Blok devet. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a Radulović je u trenutku kada je bomba aktivirana bio u stanu sa suprugom i dvoje djece.

Bačena ručna bomba pred vrata stana načelnika barske policije
Portal AnalitikaIzvor
milos1Sigurnosne kamere postavljene na ulaz u zgradu u kojoj Radulović živi sa porodicom snimile su dvojicu maskiranih napadača kako ulaze u zgradu i nedugo zatim odlaze.

Portalu Analitika u policiji su kazali da vještaci pokušavaju da što preciznije „skinu“ snimak kako bi eventulano već na osnovu njega mogli biti identifikovani napadači.

U eksploziji su oštećena ulazna vrata Radulovićevog stana, a od gelera su oštećena vrata na još nekim stanovima na tom spratu.

Ovo je već treći napad na imovinu Radulovića ili njegovih bliskih srodnika od ljetos. Prvo je u junu nepoznati napadač bacio dinamit na parking ispred zgrade u kojoj živi šef barske policije u Podgorici. Naprava je eksplodirala pored Radulovićevog automobila nanijevši mu manju štetu, kao i još jednom koji je bio parkiran u blizini. Napadač do danas nije otkriven.

U julu su još neidentifikovani napadači zapalili vozilo Radulovićevog bratanića Uroša Radulovića, na parkingu ispred zgrade u kojoj mladić živi u podgoričkom kvartu Blok pet. Vozilo je poliveno benzinom i zapaljeno. Mladić je tada izjavio da je uvjeren da napad ima veze sa njegovim stricem Milošem.

Policija do danas nije riješila ni ovaj slučaj. Radulović se povodom napada nije oglašavao.

Iz Uprave policije je saopšteno da službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica, u sadejstvu sa drugim policijskim strukturama, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikovanju lica koja je aktiviralo eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata stana načelnika CB Bar, Miloša Radulovića.

-Za sada nepoznato lice, na čijem identifikovanju se intenzivno radi, je danas, 23. decembra 2013. godine, oko 03,30 časova, ispred ulaznih vrata stana načelnika CB Bar, koji se nalazi u stambenoj zgradi u Bloku IX u Podgorici, aktiviralo eksplozivnu napravnu – najvjerovatnije ručnu bombu M 75, kaže se u saopštenju.

Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu.

Odmah po obavještenju o događaju, na lice mjesta je upućena policijska patrola. Izvršen je uviđaj tokom kojeg su izuzeti predmeti i tragovi koji će se vještačiti u Forenzičkom centru.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Policijski službenici preduzimaju i druge koordinirane operativne aktivnosti na terenu u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

 

 

 

Portal Analitika