Društvo

AFERA CKB: Spisak nekretnina u vlasništvu porodica Ljumović, Popović i Perović

2312ckbok
P
objeda je danas objavila spisak nekretnina koje „na svoje ime“ posjeduju članovi porodica bivše direktorice CKB Milke Ljumović i njenog brata Miodraga Perovića, ističući da je riječ samo o dijelu bogatstva kojim raspolažu. Prema informacijama tog lista, porodice Ljumović, Popović, Tatar i Perović imaju dosta stanova koji se vode na firme koje su ih gradile, Te nekretnine se vode na vlasnike kompanija ili kao neprodate, a ustvari su imovina članova porodica bivših menadžerki CKB. Pobjedin izvor tvrdi da postoje i podaci da su firme zadužene za renoviranje bankarskih prostora i nekretnina navodno plaćane stanovima, te da su  ti stanovi zapravo njihova lična vlasništva.

AFERA CKB: Spisak nekretnina u vlasništvu porodica Ljumović, Popović i Perović
Portal AnalitikaIzvor

Prema katastarskim knjigama, bivša direktorica CKB Milka Ljumović posjeduje tri stana (dva u Podgorici i jedan na Cetinju), kao i šest poslovnih prostora na elitnim lokacijama u Podgorici (Rimski trg, Profesorska zgrada). Njena ćerka Aleksandra Popović je vlasnica četiri stana- dva u Podgorici i po jedan na Cetinju i u Budvi, te dva poslovna prostora u Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici. Aleksandrin suprug Matijaž, prema podacima Uprave za imovinu, je vlasnik zgrade od 534 kvadrata u podgoričkom naselju Gorica C i suvlasnik kuće u Sutomoru, koju dijeli sa sestrom Alenkom.

Sin Milke Ljumović Boris posjeduje trosoban stan u Podgorici i dva jednosobna u Petrovcu, dok poslovni prostor od 443 kvadrata u zgradi Maksim dijeli sa Ivanom Tatar. Na Borisovu ćerku Sofiju vode se dva poslovna prostora na Rimskom trgu u Glavnom gradu.

Brat Milke Ljumović, suvlasnik „Vijesti“ Miodrag Perović ima tri stana u Podgorici, od kojih se jedan „prostire“ na 222 kvadrata. Posjeduje i parcele u Petrovcu, na Žabljaku i u Kolašinu. Njegov brat Milo ima kuću i vinograd u Zagoriču, dva stana i u suvlasništvu kuću u Bogišićima kod Tivta. Njegov sin Miro je vlasnik stana u Podgorici od 117 kvadrata, dva stana u Danilovgradu i tri poslovna prostora u Podgorici. Milova ćerka Jelena takođe ima stan od 117 kvadrata u Podgorici.

Portal Analitika