Isključeni emiteri traže da im se sjutra uključe predajnici

2112Antenski
E
miteri kojima je Radio difuzni centar Crne Gore u petak isključio predajnike obratili su se izvršnom direktoru te kompanije Željku Nikoliću, sa prijedlogom da im RDC sjutra uključi signal, javlja Radio Antena M.

Isključeni emiteri traže da im se sjutra uključe predajnici
Portal AnalitikaIzvor

"Elektronski mediji koje ste isključili i koji zbog toga trpe značajnu materijalnu i svaku drugu štetu predlažu da im u ponedjeljak, 23. decembra 2013. godine, uključite uređaje za prenos signala, kako bi normalno mogli da emituju program", navodi se u saopštenju, prenosi Radio Antena M.

Emiteri takođe predlažu da se njihovi predstavnici poslije novogodišnjih praznika sastanu sa predstavnicima RDC-a i Vlade, kako bi definisali sporna pitanja i pronašli najbolji način za redovno izmirivanje obaveza.

"Kako se o radi o sistemski neuređenoj oblasti, kada je u pitanju odnos RDC-a i emitera, predlažemo Vam sastanak predstavnika naših udruženja i asocijacija, koji bi uslijedio nakon praznika, sredinom januara 2014. godine, na kome bi morao biti prisutan i predstavnik Vlade Crne Gore, kako bi se konačno definisala sva sporna pitanja i pronašao najbolji, održiv način za redovno izmirivanje obaveza prema RDC-u. To podrazumijeva i plaćanje dosadašnjeg duga od kojeg ni jedan emiter ne bježi", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, teška ekonomska situacija u kojoj se nalaze elektronski mediji u Crnoj Gori dodatno se iskomplikovala isključenjem tri televizijska i sedam radio emitera, koji su smješteni u objektima RDC-a.

"Tim prije što je isključenje uslijedilo neposredno pred božićne i novogodišnje praznike, kada je postojala šansa da mediji zarade od reklama i da se na taj način steknu uslovi za plaćanje makar dijela duga koji postoji prema vašoj kući. Pored toga, isključivanje medija uopšte, a posebno u atmosferi pretprazničkog raspoloženja, ružna je poruka koju naša država šalje Evropi", poručili su emiteri.

Podsjećamo, Radio difuzni centar isključio je u petak predajnike radija Antena M zbog duga od blizu 20.000 eura. Zbog nagomilanog duga za usluge emitovanja signala preko predajnika RDC-a isključeni su i televizijske stanice Korona, MBC i Panorama, te još šest radio stanica - TDI (bivši Montena radio), Panorama, Skadar Lejk, Skala radio, Korona i Radio Jadran.

Portal Analitika