Fudbal

PL: Adebajor za pobjedu Totenhema

2212adebajorr
T
otenhem je u gostima stigao do vrlo važne pobjede. Sparsi su protiv Sautemptona slavili 3:2, a Adebajor je pokazao da zaslužuje šansu pošto je sa dva gola donio trijumf ekipi.

PL: Adebajor za pobjedu Totenhema
Portal AnalitikaIzvor

Domaći su poveli u 13. minutu. Foks je prošao po strani odigrao za Lalanu koji se odlično oslobodio Dousona i pogodio ugao gola za 1:0.

Samo 12 minuta kasnije Totenhem je izjednačio. Adebajor je odigrao za Soldada koji je odlično stigao loptu centrirao za partnera u špicu koji se upisao u strijelce 1:1. Preokrenuli su gosti u devetom minutu drugog dijela. Sjajna akcija, opet su Adebajor i Soldado otvorili napad, a Rouzov centaršut od Huiveda je završio iza leđa Gazanige. Autogol za 1:2. Ekspresna je bila reakcija Sautemtptona. Pet minuta kasnije Lalana je pronašao Lamberta koji nije pogriješio 2:2.

Adebajor je bio čovjek odluke. Odigrao je u 64. minutu dupli pas sa Čadlijem, lopta mu se uz malo sreće vratila a Emanuel je ugrabio priliku da donese trijumf svom timu. Sparsi su stigli do 30. boda i šestog mjesta na tabeli, dvije pobjede iza lidera Liverpula.

CdM

Portal Analitika