Politika

MILIĆ: O mogućem ulasku u Vladu, samo nakon izbora

milicrdjan
L
ider Socijalističke narodne partije Srđan Milić poručio je da ta stranka neće razgovarati sa premijerom Milom Đukanovićem o ulasku u Vladu, ukoliko ih pozove.

MILIĆ: O mogućem ulasku u Vladu, samo nakon izbora
Portal AnalitikaIzvor



Milić kaže za radio AntenaM da sa predstavnicima vladajuće partije mogu da razgovaraju o drugim stvarima:

“Razgovori mogu da budu o ekonomskim, socijalnim pitanjima, ne mogu da budu o koaliciji, proširenju, jer ono što SNP jeste  ozbiljna i organizovana partija, ako neko želi da razgovara oko Vlade, može nakon sljedećih izbora. Zato pozivam predsjednika DPS-a i SDP-a ili da riješe međusobne odnose ili da nas ne zamajavaju ovdje, nego da krenemo u nove izbore”.

Podsjećamo, šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je nedavno da će ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u Vladu razmisliti o načinu na koji će razgovarati sa Demokratskom partijom socijalista ili njenim predsjednikom.

Milić tvrdi da su mediji pogrešno interpretirali Damjanovićeve riječi:

“Jasno je da smo daleko, da ne pripadamo istom sistemu vrijednosti, ne možemo govoriti o sličnim ekonomskim programima kad su zamrzute penzije, kad su socijalna davanja na ovom nivou, kada imamo značajne probleme u načinu funkcionisanja velikih privrednih kolektiva, tu je 360 miliona nenaplaćenog poreskog duga, znači - hiljadu je stvari oko kojih se razlikujemo“, zaključio je Milić.

Portal Analitika