Društvo

Uhapšen osumnjičeni za pljačku kladionice u Donjim Kokotima

2212hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć lišili slobode B.Đ. (28) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je juče počinio krivično djelo razbojništvo, u saizvršilaštvu sa još jednim licem za kojim policijski službenici intenzivno tragaju, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

Uhapšen osumnjičeni za pljačku kladionice u Donjim Kokotima
Portal AnalitikaIzvor

- Naime, B.Đ. je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa licem za kojim policijski službenici tragaju, sinoć oko 19,45 časova, došao vozilom marke „Volkswagen“ podgoričkih registarskih oznaka do kladionice „Olimp“, locirane u naselju Donji Kokoti u Podgorici. Nakon toga, sumnja se, B.Đ. je sačekao u pomenutom vozilu ovo lice, koje je ušlo maskirano u kladionicu „Olimp“ i uz prijetnju suzavcem otuđilo od J.M, radnice kladionice, novac u iznosu od oko 700 eura i mobilni telefon, zadavši joj pritom udarce u predjelu glave i stomaka. B.Đ. se potom sa ovim licem vozilom udaljio sa lica mjesta, dok su otuđeni novac podijelili. J.M. je u događaju zadobila lakše tjelesne povrede - navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj izašli na lice mjesta, o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca koji je kvalifikovao djelo i preduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju događaja.

- Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika identifikovan je B.Đ, kao i lice za kojim policijski službenici tragaju. Prilikom lišenja slobode, kod B.Đ. je pronađen i oduzet dio novca za koji se sumnja da potiče iz pomenutog krivičnog djela. Od njega su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja. B.Đ. je, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo - zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika