Politika

Perić: Komičan stav da je premijer značajniji od Marka Miljanova

srdja
P
otpredsjednik i ideolog DPS-a, ovog puta u ulozi prezentera istraživanja beogradske agencije, nam je saopštio kako je za crnogorski identitet šef njegove partije značajniji od Petra I Petrovića Njegoša. Za ono za šta se nema smjelosti saopštiti putem jednostavne tvrdnje, bilo je potrebno podastrti legitimitet istraživanja javnog mnjenja, ocijenio je funkcioner Pozitivne Srđan Perić.

Perić: Komičan stav da je premijer značajniji od Marka Miljanova
Portal AnalitikaIzvor

Bilo bi komično, kako dodaje, izreći stav da je prvi ministar na višoj stepenici duhovne vertikale od Marka Miljanova, pa je to trebalo da nam kaže istraživanje.

-Valjda je u svom dodvoravanju šefu, vrh DPS-a htio da poruči da je premijer bolji od šest najznamenitijih Petrovića, ali da će početkom naredne godine, izgleda, preteći i samog Njegoša. Šta još ostaje? Da se uradi istraživanje po kojem je premijer čovjek koji je oblikovao tok svjetske civilizacije? Izreći takve teze, upakovane u oblandu istraživanja javnog mnjenja, za nekoga čije su odluke uzrokovale rasprodaju nacionalnih resura, ugrozile temeljne postulate funkcionisanja crnogorskog društva – solidarnost i pravednost, i, dodajmo, urušavanje kvaliteta obrazovnog sistema, ne samo da je neumjesno već predstavlja i drski pokušaj obmanjivanja mladih generacija koje su rođene devedesetih i koja se ne mogu prisjetiti, recimo, uradaka potpredsjednika DPS-a pod neinventivnim naslovom „Rat za mir“. Tim pisanjem je obmanjivao crnogorsku javnost tada, a sada to nastavlja da čini kada tvrdi da je šef njegove partije mnogo značajniji od kralja Nikole, knjaza Danila i Marka Miljanova. Izgleda da još samo fali da gospodin Marović saopšti da njegov šef vodu pretvara u vino pa da kompletira umjetnički dojam u dodvoravanju prvom ministru, naveo je Perić.

Međutim, kako je naveo, ono što je mnogo značajnije za crnogorsku mladost jeste da joj neko iz vrha vladajuće partije objasni ko je raspodao njihovu đedovinu, ko im je oduzeo perspektivu ekonomske sigurnosti i ko to pokušava da etablira kult ličnosti u dvadeset i prvom vijeku?

- Iznad i prije svega, našoj mladosti je potreban odgovor na prosto pitanje: ko im traći vrijeme? To je ono što zanima mladost, a ustanovljavanje identiteta putem istraživanja javnog mnjenja je još jedan dokaz kako vladajuća i dobrostojeća klasa doživljava duhovne vrijednosti koje su stvarane vjekovima, a koje oni na ovaj način bagatelišu, a da nisu ni svjesni toga, zaključio je Perić.

 

Portal Analitika