Politika

RADUNOVIĆ: Novo rješenje rezolucije ponižavajuće za Skupštinu

slaven
P
redloženo rješenje rezolucije o evropskim integracijama koje su potpisali Ranko Krivokapić i Srđan Milić je potpuno neprihvatljivo i ponižavajuće za Skupštinu, jer omogućava Vladi da ignoriše negativno mišljenje Odbora za evropske integracije o pregovaračkim pozicijama, saopštio je za „Dan“ predsjednik Odbora za evropske integracije i funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović.

RADUNOVIĆ: Novo rješenje rezolucije ponižavajuće za Skupštinu
Portal AnalitikaIzvor

Smatra da je dobro što se predlog rezolucije, ipak, našao pred poslanicima, u toku ovog zasijedanja.

Ocijenio je da smo „propustili već jednu šansu da nakon velikog truda koji su uložili predlagači prethodnog predloga, pa onda i Odbor za evropske integracije, izglasamo tekst koji bi na vrlo kvalitetan način uređivao odnos Vlade i Skupštine u procesu pristupanja“.

- Ovaj predlog je praktično isti kao onaj na kojem je Branko Radulović najviše radio, s tim što je jednoglasno usvojeni amandman odbora, zamijenjen amandmanom Milutina Simovića. Ovako predloženo rješenje teoretski omogućava Vladi da zanemari sugestije ili negativno mišljenje koje bi imao Odbor za evropske integracije, u ime Skupštine i apsolutnom većinom glasova donio o pojedinim pregovaračkim pozicijama, kazao je Radunović. Raniji predlog rezolucije povučen je iz procedure zbog protivljenja DPS-a.

Portal Analitika