Društvo

KOTROMANOVIĆ: Crna Gora zaslužuje pozivnicu u NATO

anteslajd
M
inistar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović, izjavio je u intervjuu Pobjedi da Crna Gora zaslužuje pozivnicu za članstvo u NATO savezu, pri čemu napominje da je to važno ne samo za našu zemlju, nego za stabilnost i sigurnost u regionu.

KOTROMANOVIĆ: Crna Gora zaslužuje pozivnicu u NATO
Portal AnalitikaIzvor

- Integracija Crne Gore u NATO predstavljala bi novi napredak u bezbjedonosnoj konsolidaciji Jugoistočne Evrope i Mediterana, tu nema nikakve sumnje, a mislim da nema sumnje da će se to dogoditi, ocjenjuje hrvatski ministar odbrane. Dodaje da Hrvatska nije usamljena u stavu da sljedeći NATO samit treba da bude samit proširenja.

Upitan šta je Hrvatska dobila ulaskom u NATO, Kotromanović je odgovorio da su dobili stabilnu i dugoročnu perpsektivu sigurnosti, koju donosi pripadnost najjačem odbrambenom savezu u savremenom svijetu.

- Isto tako, u političkom smislu imamo mogućnost odlučivanja, zajedno sa ostalim članicama NATO-a, o politikama suočavanja sa najvažnijim i najsloženijim bezbjedonosnim temama, čak i onima globalne naravi. Jedan važan aspekt članstva u Savezu je da zahvaljujući kolektivnoj odbrani, odnosno zajedničkom planiranju, ne moramo povećati izdvajanja za odbranu do nivoa koji bi bio nepodnošljiv za našu ekonomiju, naveo je Kotromanović.

Portal Analitika