Društvo

Bogdanović kandidat za gradonačelnika prijestonice

21okbogdanovichpr
D
osadašnji gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović ponovo je kandidat Demokratske partije socijalista za tu funkciju, piše Pobjeda.

Bogdanović kandidat za gradonačelnika prijestonice
Portal AnalitikaIzvor

O prijedlogu DPS -a da Bogdanović još četiri godine bude na čelu prijestonice odlučivaće Skupština prijestonice na sjednici zakazanoj za 26. decembar.

Tokom prethodne tri godine, koliko je Bogdanović gradonačelnik Cetinja, u gradu pod Lovćenom realizovan je niz značajnih projekata.

Bogdanović je rođen je 11. marta 1977. godine na Cetinju. Srednju školu pohađao je u Kaliforniji, SAD. Završio je Fakultet za menadžment u Beogradu, i doktorant je na Univerzitetu u Bolonji.

Radnu karijeru počeo je u Ministarstvu privrede. Bio je angažovan kao koordinator poslova u Lokalnom biznis centru Cetinje, a potom i kao portparol Ministarstva ekonomije i savjetnik ministra. Od 2005. godine obavljao je dužnost savjetnika predsjednika Crne Gore za oblast ekonomskih odnosa, a 2009. godine bio je poslanik u Skupštini Crne Gore. Od 2011. godine, Aleksandar Bogdanović predsjednik je Skupštine Zajednice opština.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika